De kaptafel van... CARMEN ZOMERS
Omdat we bij VROUW zo nieuwsgierig zijn, steken we onze neus graag in andermans zaken. Elke De kaptafel van... laat het ochtendritueel en de toilettafel van een bijzondere vrouw zien. Hoe en waar maakt zij zich op? Deze keer de toilettafel en favoriete beautyproducten van visagiste Carmen Zomers.

Carmen Zomers is visagiste en doet het haar en make-up van onze Marieke, maar ook - als we een feestje hebben - van de rest van de redactie. En omdat Carmen zo goed is in het mooier maken van mensen zijn we benieuwd naar haar beautyplek thuis.

Maar ze blijkt er helemaal geen één te hebben! Carmen maakt zich op voor haar inklapbare make-upspiegel, die ze gewoon meeneemt als ze weer iemand mooi mag maken.
PRODUCT #1:
RevitaLash Advanced Wimperserum, 2 ml. 79 euro.

Met een wimperserum kun je binnen twee maanden langere, vollere en opvallendere wimpers creëren. Het serum stimuleert de groei van nieuwe wimpers, verlengt de groeifase en vertraagt de uitval door middel van biotine (vitamine B7), aminozuren en plantaardige ingrediënten als ginseng en groene thee-extract. Breng het serum langs de bovenste wimperrand op een schone huid aan voor het slapen gaan of ’s ochtends voor het opmaken en laat het lekker zijn werk doen.

Carmen: "Het werkt echt!"
PRODUCT #2:
Serum Végétal Anti-Rimpel Pen, Yves Rocher, 30 euro.

Omdat de celvernieuwing van de huid na je veertigste een stuk langzamer gaat dan voorheen en de natuurlijke oliën (lipiden) in de huid verder teruglopen naarmate we minder oestrogeen aanmaken, wordt de huid van het gezicht droger.

Smeren met een hydraterende dagcrème is belangrijk om een gladde, stevige huid te behouden. Kies er één die verstevigt en de collageenproductie stimuleert. Zo blijft de huid elastisch en verslapt hij niet.

Carmen: "Ik smeer de hele dag door en heb altijd deze tube bij me!"
PRODUCT #3:
Skin Veil Foundation, 65 euro. Verkrijgbaar in 9 tinten via ellisfaas.com.

Deze lichtdekkende en makkelijk smeerbare foundation is door de Nederlandse make-upartist Ellis Faas geproduceerd. Hij matcht bij de concealers uit de collectie. Carmen: "Om te zien of je de juiste kleur hebt strijk je de foundation op je jukbeenderen en tap je ‘m in de huid. Is ‘ie niet meer te zien, dan is hij goed."

Carmen: "Gebruik voor je poederoogschaduw een oogschaduwkwastje en strijk ‘m in je arcadeboog tot net op het bot erboven. Zo lijken je ogen groter."